Artikkelien arkisto

Osteoporoosiin vaikuttavia perustekijöitä

”Torju osteoporoosi” Xandria Williams (Gilbert Pool) alkuperäisteos ”Fighting Osteoporosis” linkki kirjailijan sivuille: https://www.xandriawilliams.co.uk/product/fighting-osteoporosis/ Lainaan tekstin Tuula Siimeksen suomentamasta ”Torju osteoporoosi oikean ravinnon ja oikeanlaisen liikunnan...

Maksan anatomiasta ja sen tehtävistä hieman

Maksa painaa n. 1,5 kg ja sijaitsee aivan pallean alla, oikealla puolella, hyvässä suojassa kylkiluiden takana. Maksa jakautuu kahteen päälohkoon, joista oikea lohko on suurempi. Maksakudos muodostuu tuhansista kuusikulmaisista maksaliuskoista, kussakin niissä on MILJARDEJA maksasoluja. Pienten...

Hiilihydraattien, valkuaisaineiden ja rasvan aineenvaihdunta ja varastoituminen

Ravintoaineet pilkkoutuvat ja imeytyvät n. 4 tunnin kuluessa aterian jälkeen. Jos ihminen syö kolme ateriaa päivässä, elimistön solut saavat energiaa ravintoaineina suoraan suolistosta n. 12 tunnin ajan vuorokaudessa. Solut tarvitsevat energiaa kuitenkin koko ajan tehtäviensä suorittamiseen....

Leptiini ja leptiiniresistenssi - Painonhallinnan haaste & Omega-3 & -6

Lainaan seuraavan kansantajuisesti kirjoitetun tekstin suoraan Erik Wallstenin ja Thomas Wahlströmin kirjoittamasta kirjasta ”Paleo ihmisen alkuperäinen ruokavalio ja moderni elämäntapa” (Minerva Kustannus Oy, 2015).  Ruotsalainen alkuperäisteos ”Paleo – Maten och motionen din krop år byggd...

Pidä huolta, että maksa jaksaa

Nyt vuoden alussa olisi hyvä aloittaa elämäntapamuutoksensa maksan puhdistamisella. Osta Vogelin Antitox luontaistuotekaupasta ja kevennä maksan taakkaa. Tai osta Vogelin Cynara tai jokin muu detoxvalmiste maksasi puhdistamiseen. Ravintoterapeuteilta ja -neuvojilta saat myös esim. Ultra Clear...

Ravintoa nivelille - tasapainoinen ravitsemus tukee nivelten hyvinvointia

Ravintoa nivelille Syö usein kalaa Syö ainakin 5 hedelmä- ja vihannesannosta päivässä Kasviksia vähintään puoli kiloa (tai 800-1000 gr päivässä, perunaa ei lasketa tähän määrään) Vähennä sokerin ja eläinperäisen rasvan käyttöä Syö kohtuudella punaista lihaa (nauta, sika) -...

Kohti terveellisempää ruokavaliota, kohti kasvisravintoa näillä vaihtoehdoillla

Lähde: Virpi Raipala-Cormier ”Frantsilan yrttitilan Kasviskeittokirja” (1998) Alamme lähestyä sitä aikaa kun jokainen vannoo joulun jälkeen muutttavansa kaikki elämäntapansa terveempään, parempaan ja kevyempään. Saatamme päätä pahkaa heittäytyä noudattamaan jotakin hyvältä kuulostavaa ruokavaliota...

Kehon puhdistaminen luonnollisin konstein kasvikunnan tuotteiden avulla

lähde: Virpi Raipala-Cormier ”Frantsilan yrttitilan Kasviskeittokirja” (1998) Jos elimistöä halutaan tehokkaasti puhdistaa kuona-aineista, niin aineenvaihdunnan jätteistä kuin ulkoapäin tulevasta kuonasta, pyritään tuoreiden ja idätettyjen ruoka-aineiden osuus pitämään korkeana eli noin 3/4...

Mausteyrteistä terveyttä

lähde: Virpi Raipala-Cormier ”Frantsilan yrttitilan Kasviskeittokirja” (1998) Mausteyrttien käyttöä mietittäessä kannattaa pitää mielessä mm. seuraavat seikat: 1. Mausteyrtit tekevät ruoasta maittavampaa 2. Ne vähentävät tarvetta suolan käyttöön ja ehkäisevät siten sydän- ja verisuonitauteja sekä...

Tarina "Aromikasvien ruhtinaasta" eli Rosmariinista

Lähde: Toivo Rautavaara "Miten luonto parantaa"-kirja (1980) Rosmariini (Rosmarinus officinalis) Kasviparantaja Mességué on ylistänyt rosmariinin "Aromikasvien Ruhtinaaksi". Hän on kertonut, että antiikin aikaa siitä tehtiin morsiusseppele ja vanhassa Egyptissä pantiin faaraolle hautaan mukaan...