Etsiessäni lisätietoja yrteistä törmäsin Toivo Rautavaaran ”Miten luonto parantaa”-kirjan (1980) sivuilla hauskaan tarinaan Salviasta (Salvia officinalis)
"Keskiajalla salvia oli yleisrohdon maineessa. Vuonna 1630 Touloussessa riehui kolera ja kadulla lojui ruumiita, joihin kukaan ei tartunnan...
Lähde: Parantavien ruokien opas kirjoittanut James A. Duke (kirjoittanut myös The Green Pharmacy-kirjan n. 10 v sitten)
Alkuperäisteos / Original source ”The Green Pharmacy Guide to Healing Foods” v. 2008)
Vuonna 2006 European Journal of Pharmacology-lehdessä julkaistussa artikkelissa todettiin,...
Vapaiden radikaalien vaikutus soluun
Vapaat happiradikaalit ovat epävakaita molekyylejä, joita muodostuu erilaisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta ja normaalin aineenvaihdunnan sivutuotteena.
Vapaat radikaalit riistävät elektroneja lähellä olevista molekyyleistä tai luovuttavat niitä...
Vitamiinit
A retinoli
D kalsiferoli
E tokoferoli
K fyllokinoni
B1 tiamiini
B2 ...
KUIDUT ovat tärkeitä, koska ne:
sitovat vettä
lisäävät syljeneritystä
säätelevät verensokeritasoa; hidastaa sokerin imeytymistä
hidastavat liian nopeiden hiilihydraattien imeytymistä
vähentävät insuliinin tarvetta ( ei tarvita insuliinia tällöin pudottamaan verensokeria)
tehostavat...
Näihin asioihin voit omilla valinnoilla vaikuttaa
Energiamäärään (kcal/kJ)
Hiilihydraattien laatuun / määrään / ominaisuuteen
Valkuisten eli proteiinien laatuun / määrään / ominaisuuteen
Rasvojen laatuun / määrään / ominaisuuteen
Kuitujen laatuun / määrään /...
Lähde: Knut Flytlie "Vitamiinit"
Elimistössämme on n. 12 biljoonaa solua, joita pitää koko ajan syntyä uusia, koska niiden elinikä on rajallinen.
Elimistö tuottaa joka päivä 50 miljoonaa ihosolua.
Suoliston koko on 300m2:n kokoinen limakalvo vaihtuu viikottain.
Suolistossa on 100 miljoonaa...
Lainaan tekstin "Piilevät tulehdukset"-kirjan kirjoittajilta: Tohtori Nicole Schaenzleriltä ja Lääketieteen tohtori, professori Eugen Faistilta
"Uuden vuosituhannen Saksassa on vakava paino-ongelma. Tartuntatauteja tutkiva Robert Koch-instituutti on saanut selville, että joka 2. saksalainen mies ja...
"Piilevät tulehdukset"-kirjan kirjoittajat Tohtori Nicole Schaenzler, Lääketieteen tohtori, professori Eugen Faist
"Geneettinen alttius: On olemassa ihmisiä, jotka syövät valtavasti lihomatta grammaakaan. Toiset syövät paljon vähemmän ja lihovat joka tapauksessa.
Ylipaino voi olla sairauden...
"Oikeaa ravintoa minulle" Marja Ruuti Gummerus
"Ruoassa on luonnostaan paljon erilaisia antioksidantteja, jos lautasella on päivittäin monipuolinen valikoima värejä. Väriksi ei riitä punainen liha, valkoinen leipä ja vihreät kuulat, vaan härskiintymistä ehkäisevät värit löytyvät kasviksista,...