"Oikeaa ravintoa minulle"-kirjan kijoittaja Marja Ruuti on kirjoittanut mm.
"Antioksidantit ovat elimistössä syntyviä ja ruoasta saatavia yhdisteitä, jotka ehkäisevät elimistössä hapen yhdisteiden aiheuttamia haitallisia reaktioita. Haitallisia happiradikaaleja syntyy normaalissa...
Dosentti, lääkäri, eläinlääkäri Heikki Korpela:
”Elimistössä paras tulehdusta ja hapettumista estävä vaikutus voidaan saavuttaa, jos ravinto sisältää tokoferolien lisäksi myös tokotrienoleita. Eri tokoferolit ja tokotrienolit täydentävät ja tehostavat toistensa vaikutuksia”
”Maratonjuoksu heikentää...
Hyvinvointisi riippuu hyvin paljon siitä millaista ravintoa suuhusi pistät, mitä syöt ja juot. Jos tulet jostakin ruuasta huonovointiseksi etkä voi aterian jälkeen hyvin, jätä sellaiset sapuskat syömättä ja selvitä mikä ateriassa oli sellaista, johon keho reagoi eikä tullut niin kovin hyvä olo.
Kun...
Jos tavoittelee hyvää terveyttä on raakaravinnon oltava hallitseva ruokalaji päivällisellä. Raakoja kasviksia täydennetään keitetyillä perunoilla ja keitetyillä tai paistetuilla viljatuotteilla, esim. puurolla tai täysjyväleivällä.
On todettu, että raakaravinto
...