Kehon puhdistaminen luonnollisin konstein kasvikunnan tuotteiden avulla
13.12.2015 18:15
lähde: Virpi Raipala-Cormier ”Frantsilan yrttitilan Kasviskeittokirja” (1998)
Jos elimistöä halutaan tehokkaasti puhdistaa kuona-aineista, niin aineenvaihdunnan jätteistä kuin ulkoapäin tulevasta kuonasta, pyritään tuoreiden ja idätettyjen ruoka-aineiden osuus pitämään korkeana eli noin 3/4 kaikesta ruuasta.
Näillä ns. emäsylijäämää muodostavilla kasvikunnan tuotteilla voidaan vanhan kansan kielellä "puhdistaa huonoa eli hapanta verta".
Kehon puhdistamiseen soveltuvat emäsylijäämää muodostavat ruoka-aineet ovat:
- tuoreet ja kuivatut hedelmät
- marjat
- tuoreet keittämättömät vihannekset ja juurekset tai, jos ne on keitetty, niiden keitinvesi
- idätetyt siemenet, viljat, linssi, herneet ja pavut
- versot ja oraat
- luonnon villivihannekset
- yrtit, yrttimausteet, yrttiteet
- hapanleipäjuurella nostatettu tumma tai vaalea leipä
- merilevä