Kehon puhdistaminen luonnollisin konstein kasvikunnan tuotteiden avulla

lähde: Virpi Raipala-Cormier ”Frantsilan yrttitilan Kasviskeittokirja” (1998)

Jos elimistöä halutaan tehokkaasti puhdistaa kuona-aineista, niin aineenvaihdunnan jätteistä kuin ulkoapäin tulevasta kuonasta, pyritään tuoreiden ja idätettyjen ruoka-aineiden osuus pitämään korkeana eli noin 3/4 kaikesta ruuasta.

Näillä ns. emäsylijäämää muodostavilla kasvikunnan tuotteilla voidaan vanhan kansan kielellä "puhdistaa huonoa eli hapanta verta".

Kehon puhdistamiseen soveltuvat emäsylijäämää muodostavat ruoka-aineet ovat:

  • tuoreet ja kuivatut hedelmät
  • marjat
  • tuoreet keittämättömät vihannekset ja juurekset tai, jos ne on keitetty, niiden keitinvesi
  • idätetyt siemenet, viljat, linssi, herneet ja pavut
  • versot ja oraat
  • luonnon villivihannekset
  • yrtit, yrttimausteet, yrttiteet
  • hapanleipäjuurella nostatettu tumma tai vaalea leipä
  • merilevä