Omat valinnat vaikuttavat oloosi
Hyvinvointisi riippuu hyvin paljon siitä millaista ravintoa suuhusi pistät, mitä syöt ja juot. Jos tulet jostakin ruuasta huonovointiseksi etkä voi aterian jälkeen hyvin, jätä sellaiset sapuskat syömättä ja selvitä mikä ateriassa oli sellaista, johon keho reagoi eikä tullut niin kovin hyvä olo.
Kun keho on tasapainossa ja se voi hyvin, voit unohtaa vatsasi. Vatsassa ei silloin kierrä eikä väännä eikä ole sellainen läpeensä turvonnut raskas olo. Tai surkeinta, että hetken päästä on taas nälkä ja väsyttää ihan vietävästi. Ehkä tuli syötyä jotain makeaa höttöä tai liian vähän. Tai tuli syötyä muttei edes huomannut että olisi mitään syönyt. Päässä pyörii niin paljon ettei siihen syömiseen aina jaksa panostaa. Tekstarit, FB:t ja WA:t piippaa, tv päällä, musa soi korvalapuissa, ihmiset ympärillä melskaa, on sellainen tasainen hälinä ympärillä eikä edes huomaa miten se stressaa. Kaikki toimii automatiikalla ja sillä samalla radalla kuin tähänkin asti asioita sen kummemmin ajattelematta mikä on hyväksi ja mikä ei. Vaikka viestimiä ja välineitä on joka lähtöön, silti sanotaan ettei ihmiset enää osaa kommunikoida. Ei vaan jakseta keskittyä ja kiinnostua mistään.
Herätys! Aivot ja koko keho tarvitsee virikkeiden lisäksi myös kunnon ravintoa, että sinä voit hyvin. Silloin kun kehosi voi hyvin jaksat jatkaa päivääsi hyvällä mielialalla kylläisenä ja energisenä. Joo tiedän... kuulostaa terveyssaarnalta, mutta olisi aika herätä siihen, että sinä itse voit vaikuttaa siihen laahustatko katuja pitkin passiivisena ja huonostivoivana vai menetkö elämässäsi eteenpäin aistit auki ja hyvinvoiden. Ympärilläsi tapahtuu paljon.
Jos olet aterian jälkeen usein väsynyt ja mielialakaan ei aterian jälkeen juuri kohene tai jos on ihan sama mitä poskeesi pistelet, niin… Herätys! Löytyy hyviä vaihtoehtoja ja ihan helppoja perusasioita, joilla kohentaa olotilaasi. Lisäät energiaa, kehosi voi hyvin ja mieliala nousee.
Kun verensokeri on alhaalla ei siinä paljon jaksa miettiä mitä sitä suuhunsa pistää. Siihen että verensokeri ei heittele, siihen voi vaikuttaa simppelisti ateriarytmillä ja syömällä enemmän kuitupitoista ruokaa eli niitä kasviksia ja vihanneksia, sopiva maku löytyy jokaiselle. Syö aamulla, lounaalla ja päivällisellä. Näin helposti pääsee parempaan suuntaan. Se että se verensokeri ei heittele siihen voi vaikuttaa myös sillä, että kiinnittää huomiota siihen millaista se on se sapuska mitä syö. Enemmän kasviksia ja vihanneksia, ne pitää nälkää kauemmin kuin valkoinen höttö.
Ateriat tai välipalat joissa on paljon sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja, ne nostaa nopeasti verensokerin ylös, mutta se verensokeri romahtaa myös alas nopeasti. Siitä seuraa se, että väsyttää, on taas nälkä ja jotain tarttis syödä. Lisää sitä samaa ja kierre on valmis ja huomaamaton. Niin se menee. Siksi siitä kunnon syömisestä puhutaan niin paljon.
Meillä on upea keho, koneisto suorastaan, joka vaatii jatkuvaa huoltoa voidakseen mahdollisimman hyvin. Omasta kehostaan kannattaa pitää huolta. Olemme kohdelleet kehoamme huonosti, vahingoittaneet sitä sokerilla, soodalla, kakuilla ja muilla huonoilla valinnoilla. Olemme syöneet paljon sellaista mitä kehomme ei todellakaan tarvitse toimiakseen mahdollisimman hyvin ja säilyttääksemme terveyden.
terveisin Paula