Suomen Luontaisterveyslehti 1/2014

Dosentti, lääkäri, eläinlääkäri Heikki Korpela:

”Elimistössä paras tulehdusta ja hapettumista estävä vaikutus voidaan saavuttaa, jos ravinto sisältää tokoferolien lisäksi myös tokotrienoleita. Eri tokoferolit ja tokotrienolit täydentävät ja tehostavat toistensa vaikutuksia”

”Maratonjuoksu heikentää myös E-vitamiinin antioksidatiivista vaikutusta hapettamalla E-vitamiinin tehottomaan muotoon. Maratonjuoksijan hapetusstressiä lisäävät mm. hapenkulutuksen ja ruumiinlämmön lisääntyminen, veren valkosolujen aktivoituminen, lisämunuaisen adrenaliinin ja noradrenaliinin hapettuminen, rasvahappojen vapautuminen ja hapettuminen, myoglobiinin ja hemoglobiinin raudan vapauttaminen ja antioksidatiivitamiinien hapettuminen.

Kun tulehdussolut aktivoituvat, ne alkavat erittää tulehdusta voimistavia välittäjä-aineita eli sytokiinejä ja soluja vaurioittavia happiradikaaleja.”