Terveyteen vaikuttavat muutettavissa olevat asiat mm.
04.11.2015 20:31
Näihin asioihin voit omilla valinnoilla vaikuttaa
- Energiamäärään (kcal/kJ)
- Hiilihydraattien laatuun / määrään / ominaisuuteen
- Valkuisten eli proteiinien laatuun / määrään / ominaisuuteen
- Rasvojen laatuun / määrään / ominaisuuteen
- Kuitujen laatuun / määrään / ominaisuuteen
- Vitamiini-hivenainepitoisuuksiin
- Antioksidantteihin
- Fytokemikaaleihin
- Glykeemiseen kuormaan (GK) / Glykemia-indeksiin (GI)
- Ruokien yhdistelyyn
- Happo-emäs-tasapainoon
- Ateriarytmiin
- Tuoreravinnon entsyymien määrään
- Kasvi- / eläinkunnan ruokien suhteeseen
- Tuoreravinnon ja keitetyn ravinnon suhteeseen
- Ruokien valmistustapoihin
- Ruokavalintojen laatuun (teollinen/luonnollinen)
- Ruokien pureskeluun
- Juomien ja nesteiden laatuun
- Ruokavalinnoissasi ottaa huomioon viljely- ja tuotantotavan
Terveellisessä ravitsemuksessa edellä listatut asiat ovat tasapainossa
Lähde: Oppimateriaalistani / Suomen Terveysopisto Salus