Vähän asiaa Kurkumiinista
Lähde: Parantavien ruokien opas kirjoittanut James A. Duke (kirjoittanut myös The Green Pharmacy-kirjan n. 10 v sitten)
Alkuperäisteos / Original source ”The Green Pharmacy Guide to Healing Foods” v. 2008)
Vuonna 2006 European Journal of Pharmacology-lehdessä julkaistussa artikkelissa todettiin, että ilmeisesti kurkumiinia pääsee myös aivoihin, missä se ehkäisee plakin syntymistä. Kun hiiret söivät 6 kk kurkumiinia (kurkuman vaikuttavaa ainetta) plakin muodostuminen niiden aivoihin väheni puolella. Toinen tutkimus osoitti, että rotille 2 kk ajan annettu kurkumiinipitoinen ravinto vähensi niiden muistihäiriöitä.
Tutkimukset viittaavat siihen, että Alzheimerin taudin suhteellinen vähyys Intiassa saattaa selittyä kurkuman runsaasta käytöstä intialaisissa ruoissa. Tämä kurkuman juuresta valmistettava kellertävänoranssi mauste sisältää tulehdusta ja hapettumista lievittäviä yhdisteitä, jotka saatava ehkäistä Alzheimerin tautia.
ja suora lainaus ko. kirjasta:
”Kurkumiini sisältää myös luonnollisia kipua lievittäviä COX-2-estäjiä, mikä tekee siitä miellyttävän sivuvaikutuksettoman vaihtoehdon COX-2-estäjä-reseptilääkkeille. Lisäksi se vähentää tulehdusta alentamalla histamiinia tasoa ja mahdollisesti kiihdyttämällä lisämunuaisen kuorikerrosta tuottamaan enemmän kortisonia, elimistön luonnollista kipulääkettä.”
*
I have read today the following book where I found following facts of Curcumin:
An article published in the European Journal of Pharmacology in 2006 stated that Curcumin
(the active substance of turmeric) likely is accessible to the brain, where it prevents the
formation of plaque. When the mice ate Curcumin for a period of six months, the formation of
plaque in their brains fell by half. Another study with rats showed that a 2-month dietary
containing a lot of Curcumin reduced memory disorders.
Studies suggest that the relative scarcity of Alzheimer's disease in India may be explained
by the widespread use of turmeric in Indian dishes. This yellow-orange spice made from turmeric
root contains anti-inflammatory and oxidation-relieving compounds that may prevent Alzheimer's disease.
Curcumin also includes natural analgesic COX-2 inhibitors that makes it a pleasant alternative
without side effects for prescription drugs. In addition, it reduces inflammation by lowering
histamine levels and possibly by stimulating adrenal cortical layers to produce cortisone,
the body’s natural pain reliever.
*
Kaikki FREZZOR-tuotteet sisältävät kurkumiinia paitsi FREZZORIN Merisuolahiutaleet.
Lue lisää tästä linkistä:
www.teamfrezzor.com/PaulaK/ProductList.aspx
